Voorzetramen

VOORZETRAMEN GLAS IN LOOD

Of het nu gaat om nieuwe of antieke glas in loodpanelen, de uitstraling heeft een groot effect op het aanzicht van het pand.
Glas in lood zien we dan ook als een waardevolle toevoeging van onze woning.Deze willen we dan ook beschermen tegen weersinvloeden en vandalisme.

Een voorzetraam verandert de uitstraling van het glas in lood. Als het voorzetraam aan de buitenzijde geplaatst wordt dan heeft dit effect op de uitstraling omdat een voorzetpaneel bestaat uit glas met een reflectie.

Door de voorzetramen aan de binnenzijde te plaatsen is dit probleem al direct verholpen.
Als het gaat om een monumentaal pand waar de uitstraling aan de buitenkant niet mag veranderen is binnenmontage daarom de ideale oplossing.


Als het voorzetraam aan de buitenzijde geplaatst kan worden kunt u kiezen om hier ontspiegeld glas te gebruiken. Dit glas heeft een zeer lage reflectie en is nagenoeg onzichtbaar het glas in lood blijft goed zichtbaar.
Bij plaatsen van voorzetramen tegen vandalisme is kunststof Lexan exell D de oplossing. Deze is in verschilende diktes leverbaar, licht van gewicht en is UV bestendig. Uw panelen zullen hierdoor tegen steeninslag beschermd zijn.
De voorzetramen kunnen met vensterglas, veiligheidsglas (gelaagd of gehard glas)en met kunststof worden uitgevoerd.

Vaste of afneembare voorzetramen ?

U kunt de keuze maken voor vaste voorzetramen of afneembare ramen.
Bij vaste ramen wordt het raam gemonteerd met glaslatten of wordt het glas (of kunststof) rondom in een aluminium kader geplaatst en dit kader zal dan met schroeven vast op het kozijn worden gemonteerd. Het aluminium kader is afneembaar.
Daarnaast kan het voorzetraam worden voorzien van scharnieren zodat het makkelijk te openen is voor onderhoudswerken e.d.
Het aluminium profiel heeft een inlegrubber waarmee de afdichting is gegarandeerd. Dit profiel kan worden geleverd in blank aluminium geanodiseerd en in alle RAL kleuren.


Direct advies of glas nodig?
Bel 076 - 571 91 53 of vraag een offerte aan